Mobiele ELA units als dialysecentrum

Mobile ELA Container als Dialysezentrum
Details
Plaats

Uelzen

In artsenpraktijken, laboratoria of ziekenhuizen: steeds vaker worden ELA ruimtesystemen in de medische sector en de gezondheidssector toegepast. Omdat de ruimtemodules functioneel, modern en flexibel zijn, bieden ze een optimale tijdelijke oplossing tijdens verbouwingen of renovaties. Onlangs realiseerde ELA Container een project in Uelzen, Nedersaksen. Nadat er waterschade in het hoofdgebouw was ontstaan, gaf de daar gevestigde dialysepraktijk aan Phoenix Projekt Bau GmbH de opdracht om op korte termijn hoogwaardige vervangende ruimte te vinden. Met ELA Container, specialist in mobiele ruimtes, koos het bouwbedrijf voor een ervaren leverancier van mobiele praktijkaccommodaties.

 

De dialysepraktijk in Uelzen is voor veel mensen van levensbelang. In tweeploegendienst worden de patiënten hier zes dagen per week behandeld. Zodoende was onderbreking van het werk uitgesloten.

Wij hebben ELA Container al in het verleden leren kennen als een krachtige partner en daarom ELA bij dit belangrijke project betrokken.
Stephan Ditterich, projectleider Phoenix Projekt Bau GmbH

De ruimtespecialist leverde 33 kiezelgrijze ELA allrounders die tot een twee verdiepingen tellende unitaccommodatie werden gecombineerd. Alle ruimtes zijn uitgerust met rookmelders. Via een interne trappenhuisunit kan van de ene naar de andere verdieping worden gegaan. De mobiele praktijk is op betonfundamenten geplaatst en twee rolstoelhellingen garanderen een drempelloze toegang tot het centrum. Het dialyseteam rond dr. med. Ruth Weitzell heeft gedurende de vier tot zes maanden durende overgangsfase een gebruiksoppervlak van bijna 500 vierkante meter tot zijn beschikking.

Mobile ELA Container als Dialysezentrum
Mobile ELA Container als Dialysezentrum

“De ELA allrounders behoren tot onze klassiekers”, verklaart ELA Area Sales Manager Marco Poguntke. “De standaardmaat maakt eenvoudige nieuwe ontwerpen en uitbreiding van bestaande accommodaties mogelijk. Tegelijkertijd wordt dankzij de hoogwaardige materialen een langdurig gebruik gegarandeerd.” ELA heeft ongeveer 25.000 huurunits in voorraad. Als er behoefte aan ruimte is, kunnen de gewenste modules door eigen vrachtwagens naar de gebruikslocatie worden getransporteerd en binnen de gestelde termijn worden gemonteerd.

 

Dr. med. Ruth Weitzell is gefascineerd door de mogelijkheden van die systeembouw biedt: “We waren erg blij dat we binnen zeer korte tijd een vervangende dialysepraktijk konden vinden.” Het werk kan in de ELA unitaccommodatie probleemloos worden voortgezet, tot de renovatiewerkzaamheden zijn voltooid. “Zowel patiënten als medewerkers waren snel gewend aan de nieuwe omgeving”, concludeert de arts.

We konden alle eisen van de klant realiseren en de gewenste unitaccommodatie, van de trappenhuisunits en de rolstoelhelling tot en met de gangunits, snel en binnen de gestelde termijn leveren en monteren.
Marco Poguntke, ELA Area Sales Manager
Hotline
Adviseur op locatie