ELA units voor grote bouwplaats in Hamburg

ELA Container - Werkstatt- und Lagercontainer Großbaustelle in Hamburg
Hier ontstaat een nieuw woongebied: ELA bouwunits tegen de achtergrond van de Elbphilharmonie.
Details
Plaats

Hamburg

Soort en aantal units

16 ELA allrounders,
1 ELA premiumunit

Gebruiksoppervlak

ca. 240 m²

Gebruik

Bouwkantoor

Kleur/vloer

Buitenwanden: kiezelgrijs (RAL 7032)
Binnenwanden en plafond: wit
Vloer: grijs-wit

Speciale uitrusting

Bureaus

Bureaustoelen

Dossier-/kledingkasten

Dossierkasten met schuifdeuren

Tafels

Stoelen

Kledinglockers

Keuken

Split-airco’s

Stalen buitentrap met bordessen en leuningen

Vuilwatertank

Het is een van de grootste bouwplaatsen van Europa: De HafenCity in Hamburg krijgt vorm en ELA Container is er volop bij betrokken. Voordat de eerste woningen in de nieuwe wijk aan de Elbe kunnen worden betrokken, moet nog heel veel worden gecoördineerd. “Planning en coördinatie zijn van essentieel belang op een bouwplaats”, weet ELA Area Sales Manager Thomas Nohrn. Hiervoor biedt ELA Container ruimteoplossingen voor huur en koop voor bouwplaatsen met onderkomens, kleedruimtes, kantoren, vergaderruimtes en sanitaire ruimtes.

ELA Container - Baustellencontainer Aufenthaltsraum
ELA bouwunits zijn ook bij ontbrekende infrastructuur direct klaar voor gebruik.

Ook de Eggers Gruppe, een civieltechnisch bedrijf uit Tangstedt, maakte gebruik van de flexibele bouwunits van ELA: aan de Strandkai, waar het bedrijf momenteel percelen ontwikkelt, staan 19 gecombineerde ELA bouwunits met een gebruiksoppervlak van in totaal 290 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. “Het overleg met ELA Container verliep heel servicegericht en ongecompliceerd”, vertelt projectleider Denzau. “Wij hebben ter plaatse goede gesprekken gevoerd en de door ons gewenste accommodatie op de genoemde leveringsdatum ontvangen.” ELA Container heeft hierbij volgens hem laten zien heel flexibel te zijn.

De uiterst stabiele uitvoering en flexibele combineerbaarheid van ELA units biedt niet alleen op bouwplaatsen een groot voordeel.
Thomas Nohrn
ELA Area Sales Manager

In de unitaccommodatie zijn naast kantoorunits en verblijfsunits ook kleedruimtes, vergaderruimtes en sanitaire ruimtes geïntegreerd. Om een direct gebruik mogelijk te maken, rustte ELA de ruimte-units uit met passend meubilair: stoelen, bureaus, kasten, kledinglockers en een keuken waren al aanwezig, toen de accommodatie in gebruik werd genomen. Met een aanvullende vuilwatertank had ELA een oplossing voor de beperkte infrastructuur op de bouwplaats.

ELA Container - Baustellencontainer Werkstatt- und Lagercontainer Aufenthaltsraum 2
ELA levert desgewenst compleet uitgeruste bouwunits.
ELA Container - Werkstatt- und Lagercontainer Großbaustelle in Hamburg schräge Ansicht
ELA bouwunits huren en altijd flexibel blijven.

Aanvullend rustte ELA de units uit met buitentrappen, bordessen en airco’s voor een goed binnenklimaat. Afhankelijk van de bouwvorderingen zullen de ELA units tussen zes maanden en een jaar op de bouwplaats aan de Strandkai in Hamburg blijven staan. “Dat is het voordeel van systeembouw”, aldus Nohrn. “Met onze ELA bouwunits kunnen opdrachtgevers flexibel op elke situatie reageren en een accommodatie zo nodig uitbreiden of inkrimpen.”

Hotline
Adviseur op locatie