Snel zoals de brandweer

Individuelle Folierung der ELA Container.
Individuelle Folierung der ELA Container.
Infos
Date
Contactpersoon pers

Michael Schmidt

michael.schmidt@container.de

Wanneer bedrijven of ondernemingen groeien, is dit in eerste instantie goed nieuws. De achterliggende structuur moet echter ook meegroeien. De groei op het ene gebied betekent dus dat ook andere gebieden moeten worden uitgebreid. Net als Messe Stuttgart, een van de top tien organisatoren van beurzen, congressen & evenementen in Duitsland. In 2018 opende het beurscentrum een extra hal. Daarbij moest ook de bedrijfsbrandweer worden versterkt om de veiligheid van het grotere beursterrein te garanderen.

Het terrein was echter niet meer toereikend voor de grotere groep, vertelt Ralf Becker, commandant van de fabrieksbrandweer: "Nadat het aantal manschappen van onze fabrieksbrandweer was toegenomen, mede door de ingebruikname van een nieuwe beurshal in 2018, hebben we met het bestaande terrein onze grenzen bereikt. Hoewel er een brandweerkazerne is gepland en de bouw binnenkort zal beginnen, moeten we tot die tijd een goede tussenoplossing hebben".

En zo'n oplossing moet aan veel verschillende eisen voldoen, vooral voor de brandweer. Zo had de brandweer behoefte aan ingerichte kantoor- en recreatieruimtes, maar ook aan speciale ruimtes zoals rustruimtes, kleedkamers en sanitaire voorzieningen. Eisen waaraan ELA Container dankzij de flexibele ruimte-oplossingen optimaal kan voldoen. Uitgerust met airconditioning en grote ramen bieden ze een zeer goed binnenklimaat. Rolluiken zorgen ook voor de nodige rust.

Angenehmes Arbeiten in ELA Bürocontainern.
Angenehmes Arbeiten in ELA Bürocontainern.
Eine ELA Containeranlage im Innenbereich einer Betriebshalle.
Eine ELA Containeranlage im Innenbereich einer Betriebshalle.
Voor ons maakt het niet uit of we de units in een hal of buiten zetten. Voor de brandweer hebben we zo een oplossing kunnen bieden die optimaal gebruik maakt van de beschikbare open ruimtes op het beursterrein.
Harald Denk, ELA Vertriebsleiter Südwest

Een deel van de 13 Premium units en kwaliteitsvolle allrounders zal gebruikt worden op het openluchtterrein van de Messe Stuttgart, terwijl een ander deel gebruikt zal worden in de hal. Voor ELA Sales Manager Southwest Harald Denk is dit niet bijzonder: „Voor ons maakt het niet uit of we de units in een hal of buiten zetten. Voor de brandweer hebben we zo een oplossing kunnen bieden die optimaal gebruik maakt van de beschikbare open ruimtes op het beursterrein“. In totaal heeft de brandweer dus meer dan 200 vierkante meter extra ruimte beschikbaar.
 

Aangezien de nieuwe brandweerkazerne pas over enkele jaren klaar is, blijft de accommodatie bijna drie jaar op het beursterrein staan. Naast de lange beschikbaarheid als interim-oplossing was een snelle levering een doorslaggevende reden om te kiezen voor ELA Container, zegt opdrachtgever Thomas Raach, Dipl.-Ing. Architekt van de afdeling Bouw & Facility Management: "We hebben vooraf diverse offertes ontvangen. Wij waren zeer tevreden over de offertevoorbereiding, planning, overleg, levering en uitvoering door ELA Container. ELA is in staat om snel te leveren, reageert zeer flexibel en biedt een uitstekende service".

 

Hotline
Adviseur op locatie