Aangename containerklassen

Infos
Date
Contactpersoon pers

Michael Schmidt

michael.schmidt@container.de

Klassen voor school in Diepholz
 

"Lessen volgen in de ELA units is veel leuker dan in het oude gebouw." Dit is de conclusie van de leerlingen van het beroepsopleidingscentrum Dr. Jürgen Ulderup (BBZ) in Diepholz. Zij worden al enkele maanden door ELA Container in mobiele klaslokalen ondergebracht.
 

Zoals veel scholen is het hoofdgebouw van de BBZ sinds het midden jaren zeventig nauwelijks veranderd. Tijd voor structurele en energie-gerelateerde renovatie.Voor sommige klassen moest daarom een tijdelijke oplossing worden gevonden tijdens de bouwwerkzaamheden.
 

In nauwe samenwerking met de wijk Diepholz en de school heeft ELA Container hiervoor een mobiele unitoplossing ontwikkeld, nauw afgestemd op de behoeften van de school. "Zeer behulpzame en pragmatische suggesties kwamen van ELA", erkent architect Rolf Wege. De bouw verliep precies zoals gepland, en ook ELA voldeed aan alle individuele uitrustingswensen.

 

Akustiksegel erzeugen ein gutes Raumklima.
Akustiksegel erzeugen ein gutes Raumklima.
Großzügige Flure durch das ELA Container Flursystem.
Eine Containeranlage perfekt auf die Bedürfnisse des Kunden zugeschnitten.
Eine Containeranlage perfekt auf die Bedürfnisse des Kunden zugeschnitten.

Uit 36 ELA-schoolunits werden acht klaslokalen voor maximaal 200 leerlingen gecreëerd op meer dan 630 vierkante meter. De klaslokalen hebben een zeer goed binnenklimaat en zijn voorzien van akoestische zeilen. "Ik zou iedere aspirant-gebruiker persoonlijk aanraden om dit te doen, omdat ze vooral bijdragen aan een positieve beleving in de ruimte", beveelt architect Wege aan.

Fensterfronten ermöglichen eine helle und freundliche Lernathmosphäre.
Fensterfronten ermöglichen eine helle und freundliche Lernathmosphäre.

Projectmanager Kevin Koopmann en ELA Area Sales Manager Simon Harenkamp hebben het project begeleid en zijn tevreden: "Als de leerlingen de overgangsoplossing beter vinden dan het oorspronkelijke gebouw, dan hebben we waarschijnlijk alles goed gedaan."

 

Hotline
Adviseur op locatie