Kantoorcomplex met vier verdiepingen voor industriële klanten

Mit ELA Containern in die Höhe bauen.
Mit ELA Containern in die Höhe bauen.
Infos
Date
Contactpersoon pers

Michael Schmidt

michael.schmidt@container.de

Duurzaamheid is een strategisch principe voor energieleverancier MVV Umwelt in Mannheim. Het produceert elektriciteit, warmte en stoom uit afval, biomassa en wind. Het bedrijf had voor zijn projecten tijdelijk extra kantoor- en vergaderruimtes nodig. Het probleem hier was dat er weinig ruimte op het terrein was, maar een hoge ruimtebehoefte.
 

Units als duurzame oplossing
 

Units van ELA bieden hier een duurzame oplossing. Ze kunnen flexibel worden gemonteerd en gedemonteerd en daarna voor nieuwe doeleinden worden gebruikt. Zij nemen ook weinig vloeroppervlak in beslag als ze vier hoog worden gestapeld. ELA Container heeft onlangs de nodige statische certificaten voor een dergelijk complex systeem verkregen. MVV Umwelt is daarmee één van de eerste industriële bedrijven waarvoor een 4-laagse variant is gerealiseerd.

Vooral in de industrie is er vaak niet genoeg ruimte om grote unit accommodaties op te zetten. Door op hoogte te bouwen, kunnen we dit probleem nu tot op zekere hoogte verhelpen. Ik ben dan ook erg blij om nu het eindresultaat te zien.
Julian Schreiner
ELA Area Sales Manager
ELA Bürocontainer ausgestattet mit dem passenden Mobiliar.
ELA Bürocontainer ausgestattet mit dem passenden Mobiliar.
Großzügige Besprechungsräume in heller Atmosphäre.
Großzügige Besprechungsräume in heller Atmosphäre.

Nauwe samenwerking met partner
 

Projectmanager en civiel ingenieur Annette Jarosch benadrukt de nauwe samenwerking met ELA Container bij de realisatie van het project: "ELA Container heeft MVV al in de ontwerpfase actief ondersteund en was ook een competente zakenpartner voor de levering van de kantoorunits na de order. De kantoorunits voldoen aan de werkeisen van MVV Umwelt en stellen MVV-collega's in staat om met veel comfort te werken vanuit de nieuwe kantoorunit accommodatie".
 

Comfortabele uitrusting
 

Het resultaat is een complex met 360m² kantoorruimte op een vloeroppervlak van 90m². Dit wordt mogelijk gemaakt door 20 ELA Premiumunits, die in vier rijen van 5 op elkaar zijn gestapeld. Naast kantoor- en vergaderruimtes biedt het gebouw ook een kitchenette, wc's en een binnentrap. Airconditionings, akoestische plafondzeilen en LED-verlichting zorgen voor een prettige werksfeer. De datatechnologie van ELA zorgt voor een optimale IT-voorziening van het gebouw. Naast de hoogte maakt het systeem ook indruk met raamfronten aan beide zijden, die ervoor zorgen dat de ruimtes worden overspoeld met licht.

Innen liegende Treppenhäuser schaffen ein echtes „Haus-Gefühl“.
Innen liegende Treppenhäuser schaffen ein echtes „Haus-Gefühl“.

Meer ruimte voor de industrie
 

Voor Julian Schreiner, Area Sales Manager van ELA, is het project iets heel bijzonders: "Dit project ligt mij aan het hart. Als een van de eerste vier verdiepingen tellende accommodatie hebben we samen met de klant baanbrekend werk verricht. Vooral in de industrie is er vaak niet genoeg ruimte om grote unit accommodaties op te zetten. Door op hoogte te bouwen, kunnen we dit probleem nu tot op zekere hoogte verhelpen. Ik ben dan ook erg blij om nu het eindresultaat te zien".

Hotline
Adviseur op locatie