Modulaire accommodatie voor de spoorwegen

Reisende müssen trotz Umbauarbeiten nicht auf das Service-Center der Deutschen Bahn verzichten.
Reisende müssen trotz Umbauarbeiten nicht auf das Service-Center der Deutschen Bahn verzichten.
Infos
Date
Contactpersoon pers

Michael Schmidt

michael.schmidt@container.de

Gallery

De Deutsche Bahn investeerd in 2020 in hun infrastructuur met een recordinvestering van meer dan 12 miljard euro: 1.800 kilometer spoor en meer dan 1.900 wissels worden vernieuwd. Daarnaast zullen meer dan 800 stations worden gemoderniseerd. Ook het stationsgebouw van de Bentheimer Eisenbahn in Nordhorn zal in het kader van de moderniseringsmaatregelen worden verbouwd. Voor de periode van de overgang had het controlecentrum een tijdelijke oplossing nodig.

 

Goede ervaring met ELA Container

Naar de oplossing hoefde niet lang gezocht te worden. "Omdat onze ervaring met ELA Container erg goed is, hebben wij ze opnieuw gevraagd", legt Georg Pehrs van de afdeling bouwtechniek van Bentheimer Eisenbahn uit. In korte tijd heeft ELA Container een oplossing voor de eisen uitgewerkt. In dit geval is er een twee verdiepingen tellende unitaccommodatie, waarin zowel het controlecentrum, de kantoren en het lokale Berndt-reisbureau zijn gevestigd. "Net als in voorgaande jaren was dit ook deze keer geen probleem. In korte tijd werd een offerte opgesteld en werden de nodige documenten voor de voorbereiding van de bouwaanvraag ter beschikking gesteld", zegt Pehrs tevreden.

Voller Service trotz Umbau: Im Erdgeschoss der Anlage befindet sich das Reisebüro Berndt, in dem Reisende weiterhin Fahrkarten kaufen können.
Voller Service trotz Umbau: Im Reisebüro Berndt können Reisende weiterhin ihre Fahrkarten kaufen.

Bouw in twee fasen

Een bijzonder kenmerk van het kantoor- en recreatiecomplex was de twee-fasen-constructie. Ten eerste is op de begane grond een accommodatie van acht ELA-premiumunits geplaatst. Een half jaar later werd de accommodatie uitgebreid met een extra verdieping van acht units. ELA Area Sales Manager Simon Harenkamp vindt dit zeer praktisch: "Dit is het grote voordeel van de unitbouwmethode. Onze klanten kunnen de aantal units naar wens uitbreiden of verminderen. Een extra verdieping is bijvoorbeeld geen enkel probleem. Dit stelt ons in staat om op korte termijn heel precies te reageren op de behoeften van de klant".Volledig comfort op twee verdiepingen

Het twee verdiepingen tellende complex biedt in totaal 288m² ruimte voor volledig ingerichte kantoren, vergader- en recreatieruimtes. Een kitchenette met vaatwasser bevindt zich ook in het pand. Het benodigde meubilair kan rechtstreeks bij ELA worden gehuurd: haakse bureaucombinaties met verrijdbare onderstellen, schuifbare archiefkasten en verrijdbare archiefkasten. Interne gangen, aangename Ledverlichting en airconditioning zorgen voor een aangename werksfeer.

Helle und geräumige Bürocontainer schaffen eine produktive Arbeitsatmosphäre.
Helle und geräumige Bürocontainer schaffen eine produktive Arbeitsatmosphäre.
In den voll möblierten Bürocontainern lässt es sich ungestört arbeiten.
In den voll möblierten Bürocontainern lässt es sich ungestört arbeiten.

Gebruik voor twee jaar
 

Totdat het nieuwe station over ongeveer twee jaar klaar is, blijven het controlecentrum en het Berndt-reisbureau in de accommodatie. Voor Georg Pehrs van de Bentheimer Eisenbahn is dit geen enkel probleem: "De huidige medewerkers ter plaatse voelen zich zeer comfortabel, omdat de units volgens hun behoeften zijn besteld en opgesteld. Totdat het stationsgebouw klaar is en er een verhuizing plaatsvindt, blijven ze graag gebruik maken van de units".

 

Hotline
Adviseur op locatie